Vaststelling bestemmingsplan (artikel 3.8, derde lid Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad op 17 mei 2010 heeft besloten het bestemmingsplan Aardgastransportleiding 2009 vast te stellen.

De N.V. Nederlandse Gasunie uit Groningen is voornemens een hoofdaardgastransportleiding aan te leggen tussen Ommen en Angerlo. Over een lengte van circa 10 km loopt het tracé door de gemeente Lochem. Het tracé is globaal in noord-zuidelijke richting gesitueerd en komt ter hoogte van de Looweg de gemeente binnen, loopt vervolgens tussen de kernen Harfsen en Laren door, maakt na het Twentekanaal een bocht in westelijke richting en verlaat ten zuidwesten van Almen de gemeente. De nieuwe aardgastransportleiding wordt gebundeld met bestaande aardgastransportleidingen en andere infrastructuur. Ten behoeve van de nieuwe aardgasleiding dient het bestemmingsplan herzien te worden. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het tracé van de nieuwe gasleiding, alsmede op de uitbreiding van de bestaande afsluiterlocatie Esveld, gelegen aan de Harfsenseweg in Laren.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 27 mei 2010 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Markt 3 in Lochem. Het bestemmingsplan is tevens in te zien op www.lochem.nl.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen alleen belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling publiekscontacten, Markt 3 in Lochem, telefoon 0573-289222. De afdeling publiekscontacten is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00–12.30 uur en op donderdag van 8.00–20.00 uur. U kunt daarnaast ook een afspraak maken voor bezoek op een ander tijdstip.

Naar boven