Vaststelling wijzigingsplan percelen ’s-Gravendamseweg 49a/b en 51a en 51b/c in Voorhout

Wij hebben op 27 april 2010 het wijzigingsplan 4, Bestemmingsplan Landelijk Gebied vastgesteld. Dit wijzigingsplan is gebaseerd op artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 10.3.1 van de voorschriften van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 2004 Voorhout’.

Het wijzigingsplan betreft het perceel, ’s-Gravendamseweg 49a, b en 51a (kadastraal bekend gemeente Teylingen, Voorhout, sectie A, nummers 4070, 4071, 4121) en het perceel ’s-Gravendamseweg 51b en c (kadastraal bekend gemeente Teylingen, Voorhout, sectie A respectievelijk, nummer 2950) in Voorhout. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan is gebaseerd op het verzoek van het bedrijf van Rooijen Hekwerken, ’s-Gravendamseweg 49a/b en 51a.

Wij hebben het plan, ten opzichte van het ontwerpplan, ongewijzigd vastgesteld.

Door middel van het wijzigingsplan wordt de vestiging van een metaalbewerkingsbedrijf op het perceel ‘s-Gravendamseweg 51b/c mogelijk gemaakt.

In het wijzigingsplan blijft het huidige perceel van het bedrijf van van Rooijen, ’s-Gravendamseweg 49a/b en 51a eveneens bestemd voor metaalbewerking, met de toevoeging dat maximaal 200 m2 werkplaats is toegestaan. De werkplaats van het bedrijf wordt namelijk grotendeels verplaatst naar het perceel ‘s-Gravendamseweg 51b en c. De opslag, kantoor- en showroomruimte blijft op nr. 49a/b en 51a. Omdat de geluidbelastende werkzaamheden verder worden verwijderd van de woningen in de omgeving, levert dit qua geluidbelasting een verbeterde situatie op. Tevens maakt dit wijzigingsplan de verplaatsing van de bedrijfswoning van ’s-Gravendamseweg 51b en c naar het perceel nr. 49a/b en 51a en een ‘uitwisseling’ van oppervlakte bedrijfsbebouwing tussen de percelen mogelijk.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan met de hierbij behorende stukken liggen vanaf 7 mei tot en met 17 juni 2010 ter inzage bij balie 7 (bouwen en wonen) van de Gemeentewinkel. De stukken zijn tevens digitaal in te zien op de website van de gemeente.

Beroep

Gedurende de periode dat het plan ter visie ligt kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Dit geldt alleen voor degene die kan aantonen tijdens de ontwerpfase redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen.

Het vaststellingsbesluit treedt op 18 juni 2010 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Teylingen,

secretaris,

M.J.A. van Rhijn.

Burgemeester,

S.W.J.G. Schelberg.

Naar boven