Bestemmingsplan Aarlanderveen onherroepelijk

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 27 november 2008 het bestemmingsplan ‘Aarlanderveen’ vastgesteld. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 7 juli 2009 dit plan goedgekeurd.

Het bestemmingsplan

Het gebied waarvoor dit nieuwe bestemmingsplan gaat gelden, wordt aan de ene zijde globaal begrensd door de Hoge Dijk, inclusief de sportvelden aan de oostzijde. Verder is de dijk die de scheiding vormt met de Drooggemaakte Polder, inclusief de wijk grenzend aan de Kerkvaartsweg aan de westzijde de grens. Bij het Noordeinde ligt de grens aan de noordzijde (met uitzondering van de nummers 2 t/m 6). Bij het Zuideinde ligt de grens bij Zuideinde 18a en 33a aan de zuidzijde. Tot het nieuwe bestemmingsplan behoort ook de locatie Zuideinde 67a.

Onherroepelijk

Tegen het goedgekeurde bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 14 april 2010 heeft de Raad van State uitspraak gedaan op de beroepen en deze gedeeltelijk gegrond verklaard. Dit heeft tot gevolg dat goedkeuring is onthouden aan gedeelten van de plankaart voor het perceel Noordeinde 62 in Aarlanderveen en dat goedkeuring is onthouden aan een gedeelte van de voorschriften voor de wijzigingsbevoegdheid bij perceel Dorpsstraat 4 in Aarlanderveen. Met deze uitspraak is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Ter inzage

Iedereen kan het bestemmingsplan met bijbehorende stukken inzien bij de balie Wonen in het stadhuis. Deze balie is gevestigd op het adres Stadhuisplein 1 in Alphen aan den Rijn. De openingstijden zijn voor open inloop maandag van 13.00−16.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00−12.30 uur. Op afspraak kunt u hier terecht op dinsdag tot en met vrijdag van 12.30−16.30 uur en op vrijdag van 18.30−20.00 uur.

26 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.

Naar boven