Tervisielegging ontwerpbestemmingsplan Cronenburgh

De inspraak- en (voor)overlegreacties die zijn ingediend op het concept-ontwerp van het bestemmingsplan Cronenburgh zijn beantwoord. Het plan is hierop aangepast. Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan in ontwerp vastgesteld. Met ingang van 27 mei 2010 ligt het Bestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.0329.BPcronenburghLNN-OW01 inclusief bijbehorende stukken voor zes weken ter inzage en kunnen gedurende deze termijn schriftelijk en/of mondeling zienswijzen worden ingediend door een ieder.

Het plangebied van dit bestemmingsplan heeft betrekking op de uitbreidingswijk Cronenburgh inclusief randweg te Loenen aan de Vecht. De bouwvergunningen voor de woningen in deze nieuwbouwwijk zijn reeds (met vrijstelling) verleend en onherroepelijk. De woningen alsmede de infrastructuur en de openbare ruimte van fase 1 en 2 zijn grotendeels gerealiseerd. De laatste fase, fase 3, is bouwrijp gemaakt. Het bestemmingsplan omvat een juridisch-planologische vertaling van deze woonwijk. Daarnaast maakt het bestemmingsplan de aanleg van de randweg mogelijk. De randweg fungeert als ontsluitingsweg van de wijk Cronenburgh en de golfbaan en heeft tot doel om de dorpskern van Loenen aan de Vecht van doorgaand verkeer te ontlasten.

Als volgende stap in de procedure in de totstandkoming van het nieuwe bestemmingsplan Cronenburgh, wordt op grond van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp met bijbehorende stukken met ingang van 27 mei 2010 gedurende 6 weken ter visie gelegd. Het ontwerpplan ligt dan voor een ieder ter inzage gedurende de openingstijden (op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur) of op afspraak bij de afdeling VROM van het gemeentehuis aan de Molendijk 34 te Loenen aan de Vecht. Daarnaast kan het plan worden geraagdpleegd via www.loenen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens deze periode kunnen schriftelijk en/of mondeling zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad van de gemeente Loenen, postbus 99, 3632 ZS te Loenen aan de Vecht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling VROM onder telefoonnummer 0294-236262.

Naar boven