Vastgesteld bestemmingsplan ‘Uitbreiding intensieve veehouderij Mackayweg 4 Tienray’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 april 2010 het bestemmingsplan ‘Uitbreiding intensieve veehouderij Mackayweg 4 Tienray’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Toelichting

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de samenvoeging van twee agrarische bouwkavels tot één agrarische bouwkavel ten behoeve van het pluimveebedrijf op de locatie Mackayweg 4 in Tienray. Met deze samenvoeging ontstaat de mogelijkheid om een nieuwe pluimveestal en een nieuwe voeropslagloods bij het pluimveebedrijf te bouwen.

Het plangebied betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Meerlo, sectie K, nummers 543, 544 en 599 en de gedeeltelijke percelen sectie K, nummers 545 en 598 en omvat het bestaande pluimveebedrijf aan de Mackayweg 4 en het ten zuidoosten daarvan gelegen perceel (tot aan de Rijnbroekerloop).

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf vrijdag 21 mei 2010 gedurende zes weken terinzage. Het vastgestelde bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging worden ingezien in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. De openingstijden van de informatiehoek zijn van maandag 08.00−12.00 uur en van 14.00−20.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 08.00−12.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook in te zien op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende voormelde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, tegen dit besluit een gemotiveerd beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 ES Den Haag.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Horst, 20 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.H.C. van Rooij,

burgemeester.

A.P.M. ter Voert,

secretaris.

Naar boven