Voorkeursrecht ‘Driegaarden’ te Huissen

Openbare bekendmaking beslissing op bezwaar

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard;

gelet op artikel 7:12, lid 2, van de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

maakt bekend:

dat de gemeenteraad heeft beslist op 11 bezwaarschriften gericht tegen zijn besluit d.d. 7 oktober 2009 tot het vestigen van een gemeentelijk voorkeursrecht op grond van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) in het gebied ‘Driegaarden’ te Huissen. De bezwaarschriften zijn ingediend door diverse eigenaren c.q. rechthebbenden van percelen waarop een voorkeursrecht is gevestigd.

De beslissing op bezwaar luidt:

  • 1. alle bezwaarmakers te ontvangen in hun bezwaren;

  • 2. de bezwaren met betrekking tot de wettelijke grondslag en de vestigingsgrondslag gegrond te verklaren, dit gebrek te herstellen en derhalve gelet op het bepaalde in de artikelen 2 en 4 alsmede de overige van toepassing zijnde bepalingen van de Wvg en de Awb, aan te wijzen voor de maximale duur van drie jaren, ingaande 12 oktober 2009, de percelen zoals die zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende kadastrale tekeningen en perceelslijst;

  • 3. de bezwaren met betrekking tot het onterecht aanwijzen van gronden gegrond te verklaren voor zover deze bezwaren zien op gronden van drie bezwaarmakers en het bestreden besluit ten aanzien van de percelen van deze drie bezwaarmakers in te trekken;

  • 4. de overige ingediende bezwaren ongegrond te verklaren;

  • 5. het verzoek om proceskostenvergoeding van één bezwaarmaker af te wijzen.

Het volledige besluit ligt ter inzage in de Gemeentewinkel te Huissen.

Voor uitgebreide informatie kunt u ook contact opnemen met de heer G.H.J.M. Janssen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 026-3260161.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van deze bekendmaking d.d. 19 mei 2010, beroep instellen bij de Rechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening (datum), een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep (motivering).

Het beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsende werking is een uitspraak van de Voorzieningenrechter nodig. Hiervoor kan, tegelijk met of na de indiening van het beroepschrift, een verzoek worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Bemmel, 19 mei 2010

Naar boven