Ontwerpbestemmingsplan ‘Kollenberg’

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kollenberg’ ter inzage wordt gelegd.

Het voorontwerp heeft betrekking op het plangebied dat in het zuidoosten van de gemeente Sittard-Geleen ligt en het zuidoostelijk deel van de kern Sittard vormt. Het plangebied wordt begrensd door het centrum van Sittard aan de noordzijde. In het oosten grenst het plangebied aan het buitengebied. In het zuiden wordt de plangrens gevormd door de N276. Tot slot vormt de Leyenbroekerweg de westelijke plangrens.

Voor het plangebied vigeert een aantal bestemmingsplannen. De bestemmingsregelingen verschillen onderling en zijn verouderd. Een herziening van deze plannen is derhalve noodzakelijk. Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op het behouden en beheren van de bestaande ruimtelijke situatie.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 mei 2010 gedurende zes weken (dus tot en met 30 juni 2010) ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen (stadhuis, Markt 1). Het plan is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan eenieder mondelinge of schriftelijke zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met het team Ruimtelijk Beleid, telefoon (046) 4778738.

19 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven