Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Rosinkweg’

In zijn vergadering van 26 april 2010 heeft de gemeenteraad -met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening- het bestemmingsplan Rosinkweg gewijzigd vastgesteld. Dit plan voorziet in woningbouwontwikkeling op de locatie tussen de Rosinkweg en de lokale begraafplaats in het kader van de Ruimte-voor-Ruimte-regeling. Gelijktijdig zal het reeds voor woningbouw bestemde deel aan de overzijde van de Rosinkweg stedenbouwkundig aangepast worden.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 20 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de centrale hal van het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede. Bij de vaststelling van het plan heeft de raad, ten opzichte van het ontwerp, de volgende wijzigingen in het plan aangebracht:

  • De bestemming ‘Verkeer – verblijfsgebied’ is gewijzigd in de bestemming ‘Verkeer’ (de huidige toegestane maximumsnelheid op de wegen in het plangebied blijven gehandhaafd).

Het stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het besluit, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice. Openingstijden: maandag alleen op afspraak van 11:00–16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag vrije inloop en op afspraak van 08.30–12.00 uur. Donderdagavond vrije inloop van 17.00–19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 053–4818181.

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan tevens worden ingezien dan wel worden gedownload via de webpagina www.enschede.nl/goto/ruimtelijkeplannen (stadsdeel West).

Van 21 mei 2010 tot en met 1 juli 2010 kunnen belanghebbenden, schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Geen beroep kan echter worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpplan heeft kenbaar gemaakt.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven