Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan ‘Buitengebied 2006’ m.b.t. perceel Eemdijk 22a

Burgemeester en wethouders van Bunschoten maken, ingevolge artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Utrecht bij besluit van 20 april 2010 (nr. 2009INT254477) het bestemmingsplan Buitengebied 2006, met betrekking tot de bestemming Wonen (W4) voor het perceel Eemdijk 22a heeft goedgekeurd.

Plangebied en besluit G.S.

Het besluit heeft betrekking op de bestemming van het perceel Eemdijk 22a te Eemdijk.

Dit besluit treedt in de plaats van het besluit van G.S. van Utrecht d.d. 29 januari 2008, voor zover dat betrekking heeft op het perceel Eemdijk 22a. Daar dit besluit op het onderdeel Eemdijk 22a door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vernietigd is, diende G.S. voor dit onderdeel een nieuw besluit te nemen. Met het besluit van 20 april 2010 wordt hierin voorzien.

Ter inzage legging

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt met ingang van 20 mei 2010 gedurende een periode van 6 weken voor eenieder, tijdens de gebruikelijke openingstijden, ter inzage op het gemeentehuis bij de bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling RO&V. Desgewenst kunnen het besluit van G.S. van Utrecht en het bestemmingsplan na het maken van een telefonische afspraak met de werkeenheid ruimtelijke ordening ook buiten werktijd worden ingezien.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde periode dat het besluit ter inzage ligt, kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit beroepschrift dient schriftelijk en gemotiveerd ingediend te worden.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kan beroep worden ingesteld door:

  • degenen die tijdig, op grond van artikel 27, lid 1 of 2 van de WRO, bedenkingen ingediend hebben bij Gedeputeerde Staten;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest (artikel 27, lid 1 of 2 WRO);

Dit beroep kan gedurende de periode van 6 weken dat het besluit ter inzage ligt, ingediend worden. De beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag van de ter inzage legging van dit besluit.

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd van € 150,– voor een natuurlijk persoon of € 298,– voor een rechtspersoon. Hoofdstuk 6 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 36 van de Wet op de Raad van State (algemene en bijzondere bepalingen over beroep) zijn van toepassing.

Voorlopige voorziening

Tevens kan aanvullend op het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend indien er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht.

Voor het indienen van een voorlopige voorziening is het genoemde bedrag aan griffierecht opnieuw verschuldigd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking na afloop van de genoemde termijn, tenzij aanvullend op het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Indien dit verzoek wordt gedaan binnen de beroepstermijn, wordt de werking van dit besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Bunschoten, 19 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Bunschoten,

M. van de Groep,

burgemeester.

J.P. van Velden,

secretaris/directeur.

Naar boven