Vooraankondiging bestemmingsplan Lisse Dorp 2010

Wij bereiden een herziening voor van de (herzieningen van de) bestemmingsplannen Dorp, Poelpolder, LisseRond, Lisserbeek en Meerzicht.  Er wordt één bestemmingsplan van gemaakt dat de naam Lisse Dorp 2010 krijgt. Het plangebied bestaat uit de bebouwde kom van de kern Lisse en de buurten De Engel, Ter Beek en de Derde Poellaan.

Waarom een herziening?

Aanleiding voor deze herziening is de actualiseringplicht vanuit de Wet ruimtelijke ordening (Wro), die op 1 juli 2008 in werking is getreden. De Wro bepaalt dat vanaf 1 januari 2010 bestemmingsplannen digitaal uitwisselbaar moeten zijn. De huidige bestemmingsplannen voldoen hier niet aan. Bij de herziening worden deze bestemmingsplannen geactualiseerd. Dat houdt in dat de bestaande situatie wordt vastgelegd.

Nog niet ter inzage

Op dit moment liggen er nog geen stukken ter inzage. Dat gebeurt pas als het ontwerpbestemmingsplan klaar is. Wij publiceren dat dan op deze informatiepagina’s en op www.lisse.nl. Dan bestaat ook de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen, zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Er is en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over dit voornemen.

Lisse, 19 mei 2010

Het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven