Bestemmingsplan Transwijk

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 20 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen het op 8 april 2010 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan Transwijk en het daarbij behorende vaststellingsbesluit.

De wijzigingen betreffen:

In de verbeelding:

Voor het gehele plangebied is de dubbelbestemming Waarde – archeologie opgenomen in verband met de op 22 december 2009 van kracht geworden Verordening op de Archeologische Monumentenzorg en de noodzaak om in bestemmingsplannen voor de gronden die op de archeologische waardenkaart zijn aangeduid met een rode, groene en gele kleur een dubbelbestemming ‘Waarde – archeologie’ op te nemen.

In de regels:

In artikel 1 zijn de volgende begrippen toegevoegd naar aanleiding van de dubbelbestemming ‘Waarde-archeologie’: archeologisch onderzoek, archeologische waarde, Verordening op de archeologische Monumentenzorg. Het begrip bestemmingsplan is voorzien van de verwijzing naar het vastgestelde GML-bestand.

Aan de regels is een nieuw artikel 6 toegevoegd: Artikel 6: ‘Waarde- archeologie’.

De oorspronkelijke artikelen 6 t/m 13 zijn daardoor vernummerd tot 7 t/m 13.

Artikel 12, Overgangsrecht, is inhoudelijk niet aangepast maar qua opzet gewijzigd om zo aan te sluiten bij andere recente bestemmingsplannen van de gemeente.

In de toelichting:

Hoofdstuk 3.3. Luchtkwaliteit is gewijzigd en in overeenstemming gebracht met de actuele wetgeving.

Hoofdstuk 3.6 is aangevuld naar aanleiding van de vooroverlegreactie van de waterbeheerder.

Hoofdstuk 3.7 Archeologie is aangevuld met een verwijzing naar de op 22 december 2009 van kracht geworden Verordening op de Archeologische Monumentenzorg.

Het plangebied van het bestemmingsplan Transwijk is gelegen aan de Lomanlaan 1–49, in de wijk Transwijk, op de grens met de wijk Kanaleneiland in het zuidwesten van de stad Utrecht. Het plangebied wordt begrensd door de Koningin Wilhelminalaan aan de noordkant, de Lomanlaan aan de oostkant en park Transwijk aan de westzijde. Ten zuiden van het plangebied zijn enkele kantoren gesitueerd.

Het doel van het bestemmingsplan is de locatie te voorzien van een actueel planologisch-juridisch kader ten behoeve van de voorgenomen herontwikkeling van zorgcomplex Transwijk.

Het bestemmingsplan en vaststellingsbesluit liggen met ingang van 20 mei 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 30 juni 2010, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur (donderdag tot 21.00 uur) en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Voorts zijn het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit te zien op internet via www.utrecht.nl.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan opwww.ruimtelijkeplannen.nlis authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en door belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Naar boven