BestemmingsplanTSH-Locatie

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Hoorn op 27 april 2010 het bestemmingsplan ‘TSH-Locatie’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voor de locatie van de voormalige Technische School Hoorn aan de Johannes Poststraat 71 voorziet in:

  • de bouw van 42 vrije sector appartementen aan de Sint Jozefstraat;

  • de bouw van 36 appartementen voor starters aan de Sint Eloystraat (grenzend aan de Liornestraat);

  • de bouw van circa 16 appartementen op de hoek van de Sint Jozefstraat en de Sint Eloystraat (2e fase).

Het hoofdgebouw aan de zijde van de Johannes Poststraat en het karakteristieke zaagtandgebouw aan de zijde van de Liornestraat blijven behouden. Het hoofdgebouw blijft in gebruik voor onderwijsdoeleinden. In het zaagtandgebouw worden het wijkcentrum, een peuterspeelzaal en aan derden te verhuren kantoren gevestigd.

Hogere waarden Wet geluidhinder

Vanwege het overschrijden van de voorkeursgrenswaarden Wet geluidhinder hebben burgemeester en wethouders op 6 april 2010 besloten tot vaststelling van hogere waarden voor de geluidsbelasting op de gevels van de toekomstige woonbebouwing. Het gaat hierbij om wegverkeerslawaai vanwege de Liornestraat en de Johannes Poststraat.

Terinzageligging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder liggen met de bijbehorende stukken vanaf 20 mei 2010 tot en met 30 juni 2010 ter inzage in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn.

Het bestemmingsplan is daarnaast digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente (www.hoorn.nl)(projecten en plannen/bestemmingsplannen).

Indienen beroepsschrift

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend danwel redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de terinzageligging van het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder een zienswijze in te dienen kunnen tijdens de termijn van de terinzageligging tegen ieder van deze twee besluiten een afzonderlijk beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen die beroep hebben ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Hoorn, 19 mei 2010

Naar boven