Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Scheltingapolder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Scheltingapolder met ingang van donderdag 20 mei 2010 gedurende een termijn van zes weken in het Publiekscentrum in het gemeentehuis Griffioenpark 1 te Wolvega, voor eenieder ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is ook via de website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannnen te raadplegen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de tweede uitvoeringsmodule van het landinrichtingsproject Beekdal Linde. Eind 2008 heeft Gedeputeerde Staten van Fryslân de tweede uitvoeringsmodule vastgesteld. In deze module wordt de Scheltingapolder en het naastgelegen gebied ten oosten van de ontsluitingsweg als nieuw natuurgebied ingericht. Tevens wordt er een aantal petgaten gegraven en plaatselijk sloten verondiept of gedempt. Aan de westkant wordt een uitkijkheuvel aangebracht.

In het huidige bestemmingsplan Buitengebied, herziening 1995 heeft het gebied de bestemming Agrarisch gebied. Om de uitvoering van de tweede module mogelijk te maken wordt aan het gebied een natuurbestemming gegeven.

Het ontwerpbestemmingsplan wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp.

Het ontwerpbestemmingsplan kan gedurende de voornoemde termijn van zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder (bij voorkeur) schriftelijk zijn zienswijze omtrent het bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. U kunt hiervoor een afspraak maken door contact op te nemen via tel: 0561-691281.

Naar boven