Bestemmingsplan Strandbad Winterswijk

De raad van de gemeente Winterswijk heeft in zijn vergadering van 29-04-2010 het bestemmingsplan Strandbad Winterswijk vastgesteld.

Het doel van het plan is het planologisch mogelijk maken van een horecafunctie in het strandbadpaviljoen alsmede een multifunctionele accommodatie. Daarnaast wordt het terrein van voormalige gemeentecamping ingericht als parkeerplaats. Voor het gehele strandbadcomplex wordt een recreatieve functie in de vorm van zwembad in stand gehouden.

Wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Er zijn ambtshalve wijzigingen opgenomen in vergelijking met het ontwerpplan, namelijk ontheffingsmogelijkheden voor een kiosk en opslagruimte. Naar aanleiding van het vooroverleg is er een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de meandering van de beek.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 19 mei 2010 gedurende zes  weken ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor aan de Stationstraat 25.Het plan is ook in te zien via onze website: www.winterswijk.nl (wonenenleven/ruimtelijkeordening/deelplannenbuitengebied).

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn kan beroep worden ingesteld bij Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan ingesteld worden door:

  • degene die tijdig een zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • eenieder die bedenkingen heeft tegen bovengenoemde wijzigingen die in het plan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Het beroepschrift kunt u in tweevoud sturen naar Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE DEN HAAG.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor vermelde beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit echter niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Winterswijk, 18 mei 2010

Burgemeester en wethouders.

Naar boven