Ontwerpbestemmingsplan Woonwijk De Koppel in Borculo

Voor woonwijk De Koppel in Borculo wordt de komende jaren een herstructurering uitgevoerd. Wooncorporatie ProWonen heeft hiervoor een wijkplan gemaakt.

Voor het grootste deel van De Koppel gelden nu de bestemmingsplannen ‘Stad Borculo’, ‘Bijgebouwenregeling gemeente Borculo 1983’ en ‘Aanbouwen, uitbouwen en bijgebouwen’. Voor enkele kleinere locaties gelden afzonderlijke planherzieningen en wijzigingen. In de bestemmingsplannen staat waarvoor de gronden gebruikt mogen worden. Dit is in De Koppel vooral ‘Woningbouw’.

De gemeente is van plan om de bestemmingsplannen te actualiseren. Het wijkplan is hiervoor de basis. Met een herziening van de geldende bestemmingsplannen wil zij het mogelijk maken dat de wijkverbetering kan worden uitgevoerd en past binnen het bestemmingsplan. De gemeente heeft hiervoor het ontwerpbestemmingsplan ‘Borculo, De Koppel 2010’ gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijlagen van 19 mei tot en met 29 juni 2010 ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Mondelinge zienswijzen kunt u op woensdag 16 juni 2010 indienen bij de hoorzittingscommissie van de gemeenteraad. De vergadering van de hoorzittingscommissie begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen later beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Vaststellen hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Berkelland hebben tevens het voornemen om voor het bestemmingsplan ‘Borculo, De Koppel 2010’ hogere grenswaarden vast te stellen zoals bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder. Dit is nodig in het kader van de vaststelling van de bestemmingsplanherziening ingevolge artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Enkele woningen in De Koppel hebben een geluidsbelasting die iets hoger is dan de voorkeurswaarde. Bij geringe overschrijding kan de gemeente hiervoor hogere grenswaarden vaststellen.

Het ontwerpbesluit met de bijlagen ligt van 19 mei tot en met 29 juni 2010 ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zienswijzen tegen dit voornemen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Schriftelijk kan dit door inzending naar Postbus 200, 7270 HA Borculo. Mondeling kan dit na telefonische afspraak via nummer 0545-250 319 of 0545-250324. Deze publicatie, het ontwerpbesluit en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Naar boven