Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan begraafplaats ‘De Stuivenberg’

Burgemeester en wethouders maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van maandag 17 mei 2010 gedurende een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan begraafplaats ‘De Stuivenberg’, met de daarop betrekking hebbende stukken, ter inzage ligt. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan gedurende deze termijn te bekijken op de gemeentelijke website: www.montfoort.nl → Wonen & omgeving → bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het college van Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met een bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd erratum. Dit erratum wijzigt de in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen bouwhoogte van maximaal 8 meter naar een maximale goot- en nokhoogte van respectievelijk 4 en 7 meter. Ook het bebouwingspercentage van maximaal 40% binnen het bouwblok is met dit erratum gewijzigd naar maximaal 35%.

Op donderdag 20 mei 2010 wordt van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond georganiseerd in Sint-Joseph, Heiliglevenstraat 4 te Montfoort, waar u het ontwerpbestemmingsplan kunt komen bekijken en waar wij uw vragen kunnen beantwoorden.

Het bestemmingsplan maakt het planologisch mogelijk om een nieuwe begraafplaats aan te leggen op de locatie hoek Blokland/Bovenkerkweg te Montfoort. De locatie van de te realiseren begraafplaats ligt nabij het kruispunt Blokland/Bovenkerkweg in Montfoort. Het plangebied wordt in het oosten en zuiden begrensd door de Bovenkerkweg en Blokland. In het noorden vormt de watergang achter de tuinen van de woningen aan de Th. Elsenstraat de grens. In het westen vormt een smalle sloot de grens van het plangebied.

Gedurende de termijn van zes weken bestaat voor eenieder de gelegenheid om tot en met vrijdag 25 juni 2010 naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Montfoort, Postbus 41, 3417 ZG Montfoort. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt tot drie dagen voor afloop van de termijn van terinzagelegging met mevrouw I. Jacobs van het projectmanagementbureau op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, telefoon 0348-476400.

Naar boven