Vastgesteld bestemmingsplan en besluit hogere waarden ‘Hertog Janstraat 45 – Citadelstraat te Lith’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lith maken bekend dat de gemeenteraad op 25 maart 2010 het bestemmingsplan ‘Hertog Janstraat 45 – Citadelstraat te Lith’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in het oprichten van een extra woning op het perceel Hertog Janstraat 45 te Lith ter compensatie van de complete beëindiging van het agrarische bedrijf op deze locatie en het oprichten van twee woningen aan de Citadelstraat in Lith in het kader van het beleid inbreiding op perceelsniveau.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijziging ten opzichte van het ontwerp heeft betrekking op het mogelijk maken van waterberging binnen de bestemming ‘Tuin’ en ‘Wonen-vrijstaand’ door dit op te nemen in de regels.

Verder hebben burgemeester en wethouders op grond van de Wet geluidhinder op 25 maart 2010 voor een aantal in het bestemmingsplan opgenomen woningen hogere waarden vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van de gevels.

Inzage

Het raadsbesluit, het bestemmingsplan, het besluit hogere waarden en de bijbehorende stukken liggen met ingang van maandag 17 mei 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Lith. Het gemeentehuis is geopend van 9:00 uur tot 11:00 uur op maandag, dinsdag en vrijdag. Op woensdag is het gemeentehuis geopend van 14:00 uur tot 15:30 uur en op donderdagavond van 17:00 uur tot 19:00 uur. Alle stukken zijn tijdens de genoemde termijn daarnaast in te zien in het gemeentehuis te Oss. Tenslotte zijn de stukken digitaal raadpleegbaar op www.lith.nl.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken kan een belanghebbende tegen het besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit tot vaststelling van hogere waarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan geen beroep instellen.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening respectievelijk de Wet milieubeheer treden het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven