Ontwerpbestemmingsplan Noordbroek

Burgemeester en Wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Noordbroek’ is opgesteld. Dit plan biedt een geheel geactualiseerde planologische regeling voor het gehele dorp Noordbroek. Het betreft het gebied, dat globaal wordt begrensd door de Meerlandseweg in het noorden, de weg Uiterburen in het zuiden, de NAM-locatie in het oosten en het bedrijf Rosaco in het westen.

Het voorontwerp van dit plan is eerder onderwerp geweest van een inspraakprocedure. Sommige reacties hebben geleid tot wijzigingen in het ontwerpplan. Ook de reacties in het kader van het wettelijk vooroverleg omtrent het voorontwerpplan hebben geleid tot enkele wijzigingen ten opzichte van het plan zoals dat voor de inspraak ter visie heeft gelegen. Daarnaast is het plan aangepast aan de Omgevingsverordening Provincie Groningen 2009.

Het plan is voornamelijk conserverend van aard, wat inhoudt dat de bestemmingen overeenkomstig de bestaande situatie zijn. Slechts enkele nieuwe ontwikkelingen worden -al dan niet via een wijzigingsbevoegdheid- mogelijk gemaakt. Dit houdt in dat sommige ontwikkelingen wel in het plan worden genoemd, maar dat er te zijner tijd een wijzigingsplan gemaakt dient te worden om de ontwikkelingen ook daadwerkelijk mogelijk te maken. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Terinzageligging

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbestemmingsplan met ingang van 17 mei 2010 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. De stukken liggen tijdens openingstijden ter inzage bij het bureau Ruimte (kamer 203) in het gemeentehuis te Muntendam en bij het steunpunt aan de Hoofdstraat 17 te Noordbroek.

Ook kunt u de stukken digitaal raadplegen op www.menterwolde.nl en de landelijke website voor het raadplegen van ruimtelijke plannen www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reactiemogelijkheid

Iedereen kan gedurende de periode van terinzageligging zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2 te 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken. Daarvoor kunt u contact opnemen met het bureau Ruimte van de afdeling Grondgebiedszaken, de heer R.Hazekamp, telefoonnummer (0598) 658881 of mevrouw M.Bakker, telefoonummer (0598) 654704. Ook voor verdere vragen over dit plan kunt u bij hen terecht.

De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming door de gemeenteraad.

Muntendam, 14 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Menterwolde,

E.A. van Zuijlen,

burgemeester.

K. Nieland,

secretaris.

Naar boven