Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Banketbakkerij Haarbrug Noord

Burgemeester en wethouders van Bunschoten maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend, dat het bestemmingsplan ‘Banketbakkerij Haarbrug Noord’ 28 april 2010 door de gemeenteraad is vastgesteld. Hierbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om géén exploitatieplan vast te stellen. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 13 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling VROM. Desgevraagd kan het plan na telefonische afspraak met de werkeenheid ruimtelijke ordening worden ingezien buiten kantooruren. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Bunschoten via: www.bunschoten.nl

Het bestemmingsplan heeft betrekking op 2 percelen en de calamiteitenuitgang gelegen in de noordoosthoek op het bedrijventerrein Haarbrug Noord, grenzend aan de Nijkerkerweg. De aanleiding om het zogenaamde postzegelbestemmingsplan op te stellen is gelegen in het feit dat voor een efficiënte bedrijfsvoering, de huidige verkaveling in geringe mate moet worden aangepast waarbij de calamiteitenuitgang enigszins in westelijke richting wordt verplaatst. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in benodigde juridisch-planologische wijziging van enkele bestemmingen.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit raadsbesluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Omdat er géén zienswijzen zijn ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en omdat er géén wijzigingen zijn aangebracht bij de vaststelling kan er uitsluitend beroep worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden.

De beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag van de terinzagelegging van dit besluit. Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn, tenzij aanvullend op het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. Indien beroep is ingesteld, kan namelijk een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend, indien er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht. Indien dit verzoek wordt gedaan binnen de beroepstermijn, wordt de werking van dit besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarbij is er opnieuw griffierecht verschuldigd.

Bunschoten, 12 mei 2010

M. van de Groep,

burgemeester.

J.P. van Velden,

secretaris/directeur.

Naar boven