Vaststelling wijzigingsplan Bedrijventerrein Richelleweg 2010

Burgemeester en wethouders van Soest maken bekend, dat zij op 4 mei 2010 het wijzigingsplan ‘Bedrijventerrein Richelleweg 2010’ hebben vastgesteld.

Informatie en procedure

Burgemeester en wethouders zijn krachtens artikel 14 lid 1 onder a en b van het bestemmingsplan Hart voor groen 2005 bevoegd de bestemming ‘Militaire Doeleinden’ van de gebieden IV en V te wijzigen in de bestemmingen ‘Bedrijven A’ en ‘Bedrijven B’. Het wijzigingsplan ‘Bedrijventerrein Richelleweg 2010’ voorziet in deze bestemmingswijziging.

Het wijzigingsplan inclusief plankaart en het bijbehorende vaststellingsbesluit liggen ter inzage van 13 mei 2010 tot en met 23 juni 2010 in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket van de afdeling dienstverlening, Raadhuisplein 1 te Soest en bij Idea, kunstcentrum, bibliotheek en theater, Willaertstraat 49 te Soest. Het Omgevingsloket is dagelijks geopend van 08.30–13.00 uur en op donderdag van 08.30–20.00 uur.

Beroep

Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan ‘Bedrijventerrein Richelleweg 2010’ kan gedurende de ter inzage termijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig overeenkomstig artikel 3.9a, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen bij burgemeester en wethouders van Soest naar voren hebben gebracht. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van burgemeester en wethouders van Soest treedt overeenkomstig artikel 3.9a, vierde lid van de Wet ruimtelijke ordening in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Soest, 12 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Soest.

Naar boven