Ontwerpbestemmingsplan Laad- en loswal Rotra

Burgemeester en wethouders van Doesburg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 13 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan ‘Laad- en loswal Rotra’ inclusief de aanverwante gecoördineerde ontwerpbesluiten.

Rotra Forwarding BV is gevestigd aan de Verhuellweg 5 te Doesburg op het bedrijventerrein Verhuellweg. Het bedrijf is van plan om een laad- en loswal en een opslagterrein te realiseren aan de noordzijde van het bedrijfsperceel, tussen de rondweg op eigen terrein en de oever van de Dode Arm van de IJssel.

Ter inzage

De gemeenteraad heeft op 25 maart 2010 besloten om de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen voor het project ‘Laad- en loswal Rotra’. De coördinatieregeling maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt hier uitvoering aan gegeven. Met het ontwerpbestemmingsplan worden tegelijkertijd de volgende besluiten in ontwerp ter inzage gelegd: bouwvergunning, aanlegvergunning, kapvergunning en besluit maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer.

Het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften) en een verbeelding (plankaart) en bijlagen, en de ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 mei 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 23 juni 2010, ter inzage op het publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00  uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur, desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde ontwerpbesluiten indienen. Een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan dient, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar te worden gemaakt bij de gemeenteraad. Voor de overige ontwerpbesluiten dient u een zienswijze te richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer (0313) 48 13 71) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Plan inzien via ruimtelijkeplannen.nl

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Ook dit plan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan raadplegen via de gemeentelijke website.

Informatieavond

Op maandag 17 mei 2010 wordt een informatieavond georganiseerd. Tijdens deze avond krijgt u van de initiatiefnemer een toelichting op de plannen voor de Laad- en loswal. Daarnaast geeft de gemeente een toelichting op de procedure. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur in de burgerzaal van het stadhuis.

Doesburg, 12 mei 2010

C.J.G. Luesink,

burgemeester.

J.E. Diepeveen,

secretaris.

Naar boven