Ontwerpbestemmingsplan Lelystad – Larserknoop en kennisgeving MER

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat met ingang van 17 mei 2010 gedurende zes weken in de Stadswinkel, de Meent 14 voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Lelystad – Larserknoop. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur op donderdagavond van 18.00−20.00 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tevens zijn de stukken in te zien op de gemeentelijke website www.lelystad.nl en via de landelijke website voor het raadplegen van ruimtelijke plannen: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan Lelystad – Larserknoop maakt de realisatie mogelijk van een hoogwaardig bedrijventerrein tussen de A6 en de luchthaven Lelystad Airport. Binnen het gebied zijn thans voornamelijk agrarische bedrijvigheid, het bedrijventerrein Larserpoort en enkele grootschalige, geluidsproducerende inrichtingen gelegen. Er zal een infrastructureel knooppunt ontstaan, waar lucht-, auto-, trein- en busverkeer samenkomen. Door deze bereikbaarheid wordt dit gebied aantrekkelijk voor de vestiging van verschillende functies.

Binnenkort zal tevens het ontwerp Exploitatieplan Lelystad-Larserknoop ter inzage worden gelegd. U wordt hierover nader geïnformeerd via een separate publicatie in de Flevopost.

Ten behoeve van het bestemmingsplan is een project-MER (milieueffectrapport) opgesteld. De project-MER ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. De zienswijzen gericht tegen het MER kunnen slechts betrekking hebben op het, mede gelet op de gegeven richtlijnen inzake de inhoud van het milieueffectrapport, niet voldoen van het rapport aan de wettelijk vereiste inhoud van het milieueffectrapport dan wel op onjuistheden die het rapport bevat.

Eenieder kan binnen genoemde termijn van zes weken schriftelijk zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 91, 8200 AB Lelystad. Voorts bestaat gedurende deze termijn de mogelijkheid mondelinge zienswijzen te geven. Hiertoe dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Ruimtelijke Plannen, telefoonnummer 0320-278247.

Naar boven