Bestemmingsplan ‘Sportpark Zuilenselaan’ en bouwvergunning multifunctioneel sportgebouw in het sportpark Zuilenselaan

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van maandag 17 mei 2010 gedurende zes weken gelijktijdig voor eenieder ter visie liggen:

  • het op 8 april 2010 door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Sportpark Zuilenselaan’ dat het sportpark aan de Zuilenselaan betreft; het bestemmingsplan wordt aan de oostkant begrensd door de Burgemeester Norbruislaan en aan de westkant door de Amsterdamsestraatweg; het bestemmingsplan heeft als doel de totstandkoming van een passende planologisch-juridische regeling om de voorgenomen herontwikkeling van het sportcomplex te kunnen realiseren en voorziet in de oprichting van het bouwen van een sporthal, herinrichting van het sportcomplex met de daarbij behorende (bouw)kundige voorzieningen;

  • en de daarmee verband houdende door het college verleende reguliere bouwvergunning voor het bouwen van een multifunctioneel sportgebouw in een sportpark, met daarin een sportzaal, kegelbaan, multifunctionele ruimte en een horecagelegenheid op het perceel Burg. Norbruislaan ter hoogte van het adres Amsterdamsestraatweg 1107 (BV20905981).

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

De wijzigingen betreffen:

Regels:

Artikel 4.2 lid a is vervangen en luidt als volgt:

  • op deze gronden mogen ten behoeve van de in lid 4.1 genoemde bestemming uitsluitend bouwwerken, geen gebouwen zijnde worden gebouwd met een bouwhoogte van ten hoogste 3 m.

Toelichting:

  • Toevoeging c.q. wijziging van de onderstaande tekst in de toelichting uit het bestemmingsplan onderdeel 3.8.2. (Terrein B) van 3.8. Archeologie:

  • In oktober 2009 is er een vervolgonderzoek gedaan in de vorm van een inventariserend veldonderzoek IVO-P bestaande uit een archeologische begeleiding conform het protocol proefsleuven uit de KNA versie 3.1. van de ontgravingswerkzaamheden. (rapportage BAAC rapport -A.09.01.89). Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat er binnen het onderzoeksgebied geen vindplaatsen zijn die uit archeologisch oogpunt bezien behoudenswaardig zijn. ‘Wel kan er sprake zijn van archeologische resten in een geul die mogelijk in de Romeinse tijd bevaarbaar was. Bij de voorbereiding voor de bouw van sporthal dient hiermee rekening te worden gehouden.’ (einde citaat)

  • Aan de aanbeveling uit dit vervolgonderzoek zal door de gemeente gevolg worden gegeven. Voor de feitelijke uitvoering van de bouw zal zonodig nog nader onderzoek plaatsvinden en/of maatregelen worden getroffen ter bescherming van de (mogelijke) archeologische resten in de geul.

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de verleende bouwvergunning liggen met bijbehorende stukken met ingang van maandag 17 mei 2010 gedurende 6 weken (d.w.z. tot en met maandag 28 juni 2010) ter inzage bij:

Informatie Centrum Gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26, Neudeflat (ingang Neude) Utrecht

geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en

zaterdag van 10.00–13.00 uur

Balie Bouwen, Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur

Wijkservicecentrum Noordwest

Amsterdamsestraatweg 283, Utrecht

geopend: maandag t/m vrijdag 9.00–17.00 uur

Het bestemmingsplan en de vergunning zijn ook in te zien op internet:

www.utrecht.nl/bestemmingsplannen . Dit geldt niet voor de bij de bouwvergunning behorende bouwtekeningen. Deze kunt u vanzelfsprekend wel op de vermelde locaties inzien. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gecoördineerde besluitvorming

Het besluit is voorbereid met toepassing van de coördinatieregeling (artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening). Vanwege deze gecoördineerde voorbereiding kunnen de onderstaande rechtsmiddelen worden aangewend.

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn van 6 weken begint te lopen met ingang van de dag nadat de stukken ter inzage worden gelegd, dat wil zeggen daags na deze publicatie. Belanghebbenden, voorzover zij tijdig zienswijzen over het betreffende onderdeel hebben ingediend, of voor zover zij bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het desbetreffende onderdeel zijn aangebracht, danwel aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, kunnen binnen 6 weken na terinzagelegging van de besluiten schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven