Ontwerpbestemmingsplan ‘Vogelpark en omgeving’

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Heemstede bekend dat met ingang van 13 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Vogelpark en omgeving’.

Het ontwerpbestemmingsplan vervangt de bestaande planologische situatie voor de nieuwbouw van het Vogelpark voor het gebied tussen het Vogelpark en de Zandvoortselaan.

Enkele zaken die zullen wijzigen in het bestemmingsplan zijn:

  • De bestemming van de grond waarop de woningen staan wordt: ‘Wonen’;

  • Het hoofdgebouw mag alleen binnen een bouwvlak worden gebouwd. Dit bouwvlak volgt de contouren van de woning zoals deze nu is vormgegeven. Net als de woningen krijgen ook de aan- en bijgebouwen een maximale bouw- en goothoogte;

  • De mogelijkheden voor de burgers om te bouwen naast en achter de woning worden anders ten opzichte van de huidige mogelijkheden. Er geldt een maximum van 70 m2 erfbebouwing, 25 m2 dient altijd vrij te blijven van bebouwing;

  • In bijgebouwen mag niet worden gewoond en bijgebouwen mogen niet worden gebruikt voor een aan-huis-verbonden beroep;

  • Twee dakkapellen boven elkaar geplaatst in één dakvlak wordt niet toegestaan;

  • Het dak van een aan- of uitbouw mag worden gebruikt als dakterras, met dien verstande dat de afstand van een balustrade tot de perceelsgrens tenminste 2 m dient te bedragen;

  • In de nieuwe bestemmingsplannen wordt voorgesteld dat er onder het gehele bouwblok een kelder mag worden gebouwd, en komt er de mogelijkheid ontheffing te verlenen voor een onderbouwing in de tuin, mits de waterbeheerder daartegen geen bezwaren heeft.

Waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 13 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de publiekshal van het Raadhuis, Raadhuisplein 1 te Heemstede. De openingstijden van het Raadhuis vindt u op de website www. Heemstede.nl.

Het plan (plankaart, regels en toelichting) kan digitaal worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Heemstede.

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Gedurende de bovengenoemde termijn (t/m 23 juni 2010) kan eenieder reageren. Zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan kunt u zowel schriftelijk als mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Heemstede, Postbus 352, 2100 AJ Heemstede. U kunt uw zienswijze ook via een e-mail vesturen aan gemeente@heemstede.nl.

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw L.C.Wijker, van de afdeling Ruimtelijk Beleid, haar telefoonnummer is 023-5485783.

Naar boven