Gewijzigde vaststelling ‘Tramstraat 25’ te Katwijk

Op 15 april heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Tramstraat 25’ te Katwijk vastgesteld. Dit bestemmingsplan ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage van 14 mei t/m 24 juni 2010 op het gemeentehuis en de servicepunten. Het digitale bestemmingsplan is verbeeld en raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Binnen de genoemde termijn is het ontwerpbestemmingsplan beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpKATtramstraat25-va01.

Het bestemmingsplan ‘Tramstraat 25’ maakt de uitbreiding van het pension – gelegen aan de Tramstraat 25 – mogelijk. Het bestemmingsplan bepaalt de bouw- en gebruiksmogelijkheden van het gebied.

Het plangebied ligt op het perceel Tramstraat 25, te Katwijk.

De volgende wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • In de regels is in artikel 1 begrippen bij Plan, abusievelijk opgenomen ‘Helmbergweg 10 te Katwijk’. Dit wordt gewijzigd in: ‘Tramstraat 25 te Katwijk’.

  • In de regels is in artikel 4.5 lid 1 b, abusievelijk opgenomen ‘Archeologisch Waardevol gebied’. Gelet op de nieuwe manier van naamgeven, moet dit worden gewijzigd in ‘Waarde-Archeologie’.

  • Artikel 9 is uit de regels verwijderd. De reden hiervoor is dat artikel 8.17 van de invoeringswet Wet ruimtelijke ordening nog niet in werking is getreden. De stedenbouwkundige voorschriften van de gemeentelijke bouwverordening blijven van toepassing.

  • Door bovenstaande aanpassingen en wijzigingen wordt de nummering in het bestemmingsplan aangepast.

Tegen het besluit van de raad kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de raad kenbaar hebben gemaakt en

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de raad kenbaar te hebben gemaakt.

Tegen de aangebrachte wijzigingen kan eenieder beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Katwijk, april 2010

Naar boven