Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kapelle – Biezelinge

In zijn vergadering van 9 februari 2010 heeft de gemeenteraad van Kapelle het bestemmingsplan Kapelle – Biezelinge gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan ligt ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf maandag 17 mei 2010 gedurende zes weken ter inzage.

Plangebied

Het nieuwe bestemmingsplan is een integrale herziening waarbij de 21 voorheen in het plangebied geldende bestemmingsplannen zijn samengevoegd. In het bestemmingsplan ligt de nadruk op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik (met name wonen en daarop afgestemde voorzieningen) en het actualiseren van de bestemmingsregeling. Het plan omvat evenwel tevens een aantal in- en uitbreidingslocaties waarop woningen en/of maatschappelijke voorzieningen kunnen worden gerealiseerd. Het plangebied omvat naast de bestaande bebouwing van de woonkernen Kapelle en Biezelinge ook de uitbreidingswijken Overtieringe en Zuidhoek (fase I, II en III), de nieuwbouw aan de Oude Dijk en De Klinker, de Franse en Algemene begraafplaats en omgeving en de lintbebouwing aan de Dijkwelseweg. Het sportcomplex Groene Woud en de ten noorden daaraan grenzende agrarische percelen zijn bij de vaststelling buiten het plangebied gelaten.

Motivering

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 2 april 2009 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Hiertegen zijn 21 zienswijzen ingebracht. In de Nota zienswijzen wordt daarop gemotiveerd ingegaan. Deze nota maakt deel uit van het raadsbesluit en ligt samen met het bestemmingsplan, bestaande uit de toelichting, regels en verbeelding, ter inzage.

Ter inzage

U kunt het vastgestelde plan en overige relevante stukken inzien bij de balie Burgerservice in het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Het plan is door middel van PDF-bestanden ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl → bekendmakingen → bestemmingsplan. Een volledige digitale versie van het bestemmingsplan bestaande uit IMRO-gecodeerde bestanden is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gewijzigde vaststelling

Onder meer vanwege voortschrijdend inzicht heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, een aantal wijzigingen aangebracht in de toelichting, de regels en de verbeelding (kaart).

Deze wijzigingen worden toegelicht in het raadsbesluit en de daarbij behorende Nota zienswijzen. Kortheidshalve wordt daarnaar verwezen.

Reageren

Van 17 mei tot en met 27 juni 2010 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het vorengaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer drs. S.M.P. van Terheijden, via telefoonnummer 0113-33 31 10.

Kapelle, 12 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven