Regeling houdende wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling voorlichtingsbureaus binnenvaart, short sea shipping en spoor in verband met een wijziging van het subsidieplafond

29 april 2010

Nr. CEND/HDJZ-2010/647 sector SCH

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op de artikelen 3, tweede lid, onderdeel a, en 4 van de Kaderwet subsidies Verkeer en Waterstaat;

Besluit:

ARTIKEL I

De Tijdelijke subsidieregeling voorlichtingsbureaus binnenvaart, short sea shipping en spoor wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 3, onderdeel a, komt te luiden:

  • a. voor de Stichting Bureau Voorlichting Binnenvaart te Rotterdam € 219.000 in 2010, € 219.000 in 2011 en € 94.000 in 2012.

B

Aan artikel 5 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 5. In afwijking van het derde lid kan de Stichting Bureau Voorlichting Binnenvaart voor het jaar 2010 een reeds ingediende aanvraag aanvullen tot uiterlijk 1 augustus 2010.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2010.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

TOELICHTING

Deze verhoging van het subsidieplafond ten behoeve van binnenvaartvoorlichting in het kader van de Tijdelijke subsidieregeling voorlichtingsbureaus binnenvaart, short sea shipping en spoor komt voort uit een eenmalige bijdrage van de Minister van Verkeer en Waterstaat om de activiteiten van de Stichting Bureau Voorlichting Binnenvaart (hierna: de stichting) gedurende de jaren 2010 en 2011, ter bestrijding van de crisis in de binnenvaart, te intensiveren. Aangezien deze verhoging nog niet bekend was ten tijde van de subsidieaanvraag voor 2010 krijgt de stichting de gelegenheid om haar aanvraag voor het jaar 2010 aan te vullen. Hierin voorziet artikel 5, vijfde lid.

Administratieve lasten

De informatieverplichtingen die verbonden zijn aan de subsidieaanvraag en de vaststelling van de subsidie wijzigen niet: deze blijven gelijk aan 2,68% van het totale subsidiebedrag voor de stichting. Derhalve is deze wijziging niet opnieuw voorgelegd aan het Adviescollege toetsing administratieve lasten.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Naar boven