Ontwerpbestemmingsplan Station Hoevelaken – Nijkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk maken bekend dat in verband met het bepaalde in artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan Station Hoevelaken van 7 mei 2010 tot en met 17 juni 2010 voor eenieder ter inzage ligt bij de publiekswinkel in het Stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk tijdens kantooruren van 8.30 uur tot 12.30 uur en op donderdagen van 13.30 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur. Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl?planidn=nl.imro.0267.BPHOEVELAKEN-ON01

De bestanden zijn beschikbaar op: http://www.ftpnk.eu/Bestemmingsplannen/plannen/NL.IMRO.0267.BPHOEVELAKEN-/NL.IMRO.0267.BPHOEVELAKEN-ON01

Het bestemmingsplan Station Hoevelaken – Nijkerk maakt de realisatie mogelijk van een nieuw station op de spoorlijn Amersfoort – Ede/Wageningen (Valleilijn). Het station met bijbehorende voorzieningen komt op en rond de kruising van de huidige spoorlijn, de rijksweg A1 en de Stoutenburgerlaan. Het doel van het realiseren van het station is het verbeteren van de bereikbaarheid van Hoevelaken voor OV-reizigers. Het station krijgt vooral een lokale functie en richt zich met name op reizigers die wonen of werken in Hoevelaken.

Station Hoevelaken en de bijbehorend voorzieningen zijn geprojecteerd op zowel het grondgebied van de gemeente Nijkerk als de gemeente Amersfoort. Het bestemmingsplan Station Hoevelaken – Nijkerk heeft betrekking op de onderdelen van het station die betrekking hebben op het grondgebied van de gemeente Nijkerk. De gemeente Amersfoort heeft een bestemmingsplan opgesteld en in procedure gebracht voor het op haar grondgebied gelegen onderdelen van het station.

Zienswijzen kunnen gedurende de genoemde periode naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling bij de gemeenteraad naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen dient men te richten aan de raad van de gemeente Nijkerk, Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk. Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge zienswijzen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling via (033) 24 72 222.

Naar boven