Vaststelling bestemmingsplan ‘De Cope ten westen van nr. 3’

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ter voldoening van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Montfoort op 26 april 2010 heeft besloten het bestemmingsplan ‘De Cope ten westen van nr. 3’ ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan maakt het oprichten van een woning met garage en insteekhaven mogelijk.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen:

  • a. verandering waterkering; plaatsen damwand

  • b. aanleg haven; insteekhaven realiseren in de vaarrichting

  • c. afvoer hemelwater; het dakwater mag rechtstreeks geloosd worden op de Hollandsche IJssel, hierbij mag de uitstroomopening niet onder de keringshoogte komen.

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 7 mei 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage op het stadskantoor te Montfoort, Kasteelplein 5.

Tevens kan het bestemmingsplan ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website: www.montfoort.nl → Wonen & omgeving → bestemmingsplannen.

Tot en met donderdag 17 juni 2010 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a. degene die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft kenbaar gemaakt.

  • b. een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan door eenieder beroep worden ingesteld.

Het bestemmingsplan ‘De Cope ten westen van nr. 3’ treedt in werking op vrijdag 18 juni 2010. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Montfoort, 6 mei 2010

Naar boven