Tervisielegging ontwerpbestemmingsplan Broekstraat

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 6 mei 2010 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Broekstraat’ met bijbehorende toelichting en regels. Gedurende deze periode kan het ontwerpbestemmingsplan tijdens de openingsuren van het gemeentehuis worden ingezien bij de balie van vakgroep Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied ligt aan de noordwestzijde van de kern Best, ten westen van de Ringweg. Het plangebied wordt begrensd door de Ringweg aan de oostzijde, de Broekstraat aan de westzijde en aan de noordzijde door de Parallelweg. De zuidgrens wordt bepaald door de zuidelijke perceelsgrens van Broekstraat 16.

Broekstraat betreft een woningbouwlocatie voor maximaal zeventien woningen en legalisatie van de aanwezige bijgebouwen op het perceel Broekstraat 16 waartoe het college op 17 november 2009 besloten heeft. In verband met de gewenste voortgang en toegezegde inspanningsverplichting van het college voor het gedogen van de bijgebouwen op Broekstraat 16, worden deze aanpassingen in dit bestemmingsplan meegenomen.

Samen met het ontwerpbestemmingsplan, worden de Welstandscriteria Broekstraat ter inzage gelegd en wordt de procedure Hogere waarden doorlopen.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn zienswijze kenbaar maken over:

  • 1. het planologische aspect (bestemmingsplan) en/of

  • 2. de uiterlijke verschijningsvorm (beeldkwaliteit/Welstandscriteria).

Deze zienswijzen kunnen – bij voorkeur schriftelijk – worden ingediend en dient u te richten aan de gemeenteraad van Best (adres: Postbus 50, 5680 AB Best). Wij verzoeken u bovenaan de brief te vermelden ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Broekstraat’. Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de tervisielegging, een afspraak te maken met de projectleider, de heer Van de Rijdt, Afdeling Regie en Ontwikkeling, telefoonnummer 0499-360 911. Voor de Welstandscriteria (architectuur) kunt u contact opnemen met de heer Boon, telefoonnummer 0499-360 911.

Wij merken hierbij op dat het bestemmingsplan, in vergelijking met het voorontwerpbestemmingsplan dat eerder ter inzage heeft gelegen, slechts enkele geringe wijzigingen heeft ondergaan, waaronder het aanwijzen van een milieuzone aan de noordzijde van het plangebied en de mogelijkheid tot het aanbrengen van een aardenwal aan de oostzijde van het plangebied.

Best, 27 april 2010

Burgemeester en wethouders van Best.

Naar boven