Voornemen voorbereiden van een projectbesluit voor aanleg vier rotondes op Noordelijke Bedrijventerreinen en inspraakbesluit

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat een projectbesluit wordt voorbereid voor de aanleg van vier rotondes op de Noordelijke Bedrijventerreinen.

Toelichting

De gemeente is van plan om vier bestaande kruisingen te reconstrueren tot rotondes om de doorstroming en de verkeersveiligheid te verbeteren. Het betreft de kruisingen :

  • Van der Hagenstraat/Fokkerstraat;

  • Van der Hagenstraat/Edisonstraat;

  • Edisonstraat/Franklinstraat en

  • Edisonstraat/Marconistraat.

De rotondes zijn in strijd met het bestemmingsplan. Daarom moet er een projectbesluit worden genomen.

Kennisgeving

Er worden over dit voornemen geen stukken ter inzage gelegd en er wordt geen gelegenheid geboden om over dit voornemen een zienswijze naar voren te brengen. Ook wordt geen onafhankelijke instantie gevraagd om advies over dit voornemen uit te brengen.

Inspraakbesluit

Tevens maken burgemeester en wethouders van Zoetermeer bekend, dat zij op 20 april 2010 op grond van artikel 6, lid 3 onder e, van de Participatie- en Inspraakverordening 2008, hebben besloten om geen inspraak te verlenen voorafgaand aan de formele projectbesluitprocedure in verband met het spoedeisende belang. De bedoeling is om de rotondes in de zomervakantie 2010 aan te leggen zodat de minste overlast ontstaat. Een andere reden om geen inspraak te houden is gelegen in het feit dat het hier geen grootschalige of ingrijpende wijziging van het ruimtelijk beleid betreft.

Dit besluit ligt met ingang van 6 mei 2010 ter inzage bij de balie Bouwzaken en bestemmingsplannen in de centrale hal van het Stadhuis.

Tegen dit besluit om geen inspraak te verlenen kunnen belanghebbenden met ingang van 7 mei 2010, gedurende een termijn van zes weken, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de balie Bouwzaken en bestemmingsplannen in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De centrale hal van het Stadhuis is geopend op werkdagen van 9.00 tot  uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of mondelinge toelichting belt u telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer, www.zoetermeer.nl.

Zoetermeer, 6 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven