Bestemmingsplan Jonkheer Ramweg 22

Bekendmaking voornemen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening en mogelijkheid tot inspraak

Besluit ruimtelijke ordening (artikel 1.3.1 Bro)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat voor het perceel aan de Jonkheer Ramweg 22 een bestemmingsplan wordt voorbereid. Er is geen gelegenheid om zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en er wordt tevens geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Eerste resultaat van die voorbereiding betreft een voorontwerp dat opgesteld is. Op het voorontwerp kunt u wel reageren. Burgemeester en wethouders hebben het op 4 mei 2010 vrijgegeven voor inspraak.

Het plan

Op het perceel van de Jhr. Ramweg 22 staat een monumentaal pand waarin een café, snackbar en bedrijfswoning (op de etage) zijn gevestigd. De ondernemer is voornemens het café uit te breiden door aan de achterzijde, op het braakliggende terrein tussen de Spar en het onderhavige pand, een restaurantzaal bij te bouwen. De gemeente Houten staat in beginsel positief tegenover dit initiatief. Het vigerende bestemmingsplan laat de nieuwe functie echter niet toe. Om de uitbreiding planologisch mogelijk te maken wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Waar en wanneer kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 6 mei 2010 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten bij de GemeenteInGang, balie Bouwen en Wonen. De Gemeente InGang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00–12.30 uur en op woensdag ook van 16.00–19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur op (030) 639 26 11.

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/ ?planidn=NL.IMRO.0321.0100BPJhrRamweg22-VOOR en de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen. De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321. 0100BPJhrRamweg22-VOOR.

Inloopavond

Op maandag 17 mei 2010 wordt van 19.30–21.00 uur een inloopavond gehouden in cafe ‘t Hoekje, Jonkheer Ramweg 22 te Schalkwijk. Op deze avond kunt u vragen stellen over en opmerkingen maken op het voorontwerp van het bestemnmingsplan.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Belanghebbenden kunnen hun inspraakreactie schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, postbus 30, 3990 DA Houten. Dit kunt u doen gedurende de zes weken dat het plan ter inzage ligt.

Info

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030-63 92 611) contact opnemen met de heer de Goede of mevrouw den Besten van de afdeling Ruimtelijk Beleid.

Houten, 5 mei 2010

Naar boven