Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘1e partiële herziening Hazerswoude-Dorp’

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 april 2010 het bestemmingsplan ‘1e partiële herziening Hazerswoude-Dorp’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De volgende wijzigingen zijn in het bestemmingsplan aangebracht:

  • Het perceel achter Dorpsstraat 189 (ten westen van de Noordvaartlaan 27) heeft op de verbeelding (plankaart) een wijzigingsbevoegdheid gekregen naar ‘Wonen’ voor het oprichten van één woning. De planregels zijn hierop aangepast.

  • Artikel 5.6.1, lid h van de planregels is geschrapt. Dit betreft een voorwaarde, die verbonden is aan de wijzigingsbevoegdheid voor het tankstation aan de Provincialeweg 22 van ‘Bedrijf – Motorbrandstoffenverkoop’ naar ‘Wonen’.

Zakelijke inhoud

In dit bestemmingsplan voor de bebouwde kom van Hazerswoude-Dorp is tegemoet gekomen aan de Uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 15 oktober 2008 en het besluit van Gedeputeerde Staten van 30 oktober 2007. Voorts zijn in het plan nadien gerealiseerde bouwplannen, waarvoor een planologische procedure is gevoerd, meegenomen en is het plan op ondergeschikte ambtshalve wijzigingen aangepast.

Analoog en digitaal inzien

Het bestemmingsplan, inclusief bijbehorende stukken, ligt met ingang van donderdag 6 mei 2010 tot en met woensdag 16 juni 2010 (zes weken) voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk, bij het loket Publiekszaken van maandag t/m vrijdag van 08.30–12.30 uur, op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur en ook op woensdagmiddag op afspraak van 13.30–16.00 uur. Dit vastgestelde bestemmingsplan kunt u tevens via internet (www.rijnwoude.nl via ondernemen → bestemmingsplannen) raadplegen in pdf-bestanden.

Reageren

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend of die aantoont daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kan tijdens de periode van terinzagelegging beroep instellen. Tevens kunnen belanghebbenden in die periode beroep instellen tegen de doorgevoerde wijzigingen in het bestemmingsplan.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Hazerswoude-Rijndijk, 5 mei 2010

A. Latenstein van Voorst-Woldringh,

burgemeester.

A. van der Werf-Bramer,

secretaris.

Naar boven