Vaststelling ‘Bestemmingsplan Lemelerveld 2006, 1e wijziging Kerkstraat 26’

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat zij op grond van artikel 3.6 lid 1 a van de Wet ruimtelijke ordening op 4 mei 2010 de ‘Bestemmingsplan Lemelerveld 2006, 1e wijziging Kerkstraat 26’ gewijzigd hebben vastgesteld.

Het wijzigingsplan maakt mogelijk dat een nieuw pand voor Doeland kan worden gebouwd op de huidige locatie van bouwbedrijf ‘te Kiefte’ aan de Kerkstraat in Lemelerveld.

In een planschadeovereenkomst is met aanvrager overeengekomen dat eventuele planschade voor rekening van aanvrager komt.

Tegen het ontwerp wijzigingsplan zijn twee zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben wel aanleiding gegeven om bij vaststelling van het plan wijzigingen aan te brengen door het college ten opzichte van het ontwerpplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. In de toelichting van het plan zijn de paragrafen 3.4 (externe veiligheid) en 3.5 (water) aangepast. Alsmede zijn er ambtelijk op ondergeschikte onderdelen wijzigingen aangebracht.

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met ingang van 6 mei 2010 tot en met 16 juni 2010 voor eenieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis te Dalfsen en het servicepunt in Lemelerveld.

Ook kunt u het vastgestelde wijzigingsplan inzien op de gemeentelijke website www.dalfsen.nl.

Beroep instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is mogelijk voor:

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit en die tijdig hun zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Dalfsen, 6 mei 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven