Vastgesteld Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West 2e Fase en vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de in de vergadering van 27 april 2010 gewijzigd heeft vastgesteld het ‘Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West 2e Fase’.

Het uitwerkingsplan ligt in het zuidwesten van de bebouwde kom van Amstelveen en wordt aan de zuid-, west-, en noordzijde begrensd door de Westhove. De oostzijde wordt begrensd door de Middachten.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 27 april 2010 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder. Hogere waarden zijn nodig om de realisatie van geluidsgevoelige objecten binnen geluidzones vanwege weg-, spoor- en industrielawaai mogelijk te maken. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bouwplan voor het oprichten van 172 woningen en is en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai over de Legmeerdijk en de Jane Addamslaan. De kopgevel van één van de nieuwe woningen aan de Westhove is geluidsbelast vanwege wegverkeerslawaai van de Legmeerdijk en bedraagt maximaal Lden = 49 dB. De geluidsbelasting vanwege het industrielawaai van Schiphol-Oost is verhoogd bij 34 woningen aan de Westhove en bedraagt maximaal Letm = 52 dB(A).

Het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan met bijbehorende digitale verbeelding (plankaart), planregels en toelichting en het bijbehorende besluit, waarin de ten opzichte van het ontwerpplan aangebrachte wijzigingen staan vermeld, en het besluit tot vaststelling hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder liggen met ingang van 10 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij:

  • balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur);

  • het plan is vanaf 10 mei 2010 tevens te bekijken via www.amstelveen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het uitwerkingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet gedaan hebben, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het uitwerkingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen (tegen het betreffende uitwerkingsplan) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 4 mei 2010

Naar boven