stcrt-2010-6854-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmmingsplan Buitengebied Leek en reactieve aanwijzing Gedeputeerde Staten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 17 maart 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Leek’ (plancode NL.IMRO.0022.BPBG09BEHE1-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van het bestemmingsplan buitengebied Leek heeft betrekking op het buiten de bebouwde kommen en de bedrijfsterreinen gelegen grondgebied van de gemeente Leek.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad een aantal wijzigingen aangebracht in de planregels en de planverbeeldingen, en is de plantoelichting overeenkomstig aangevuld. Een overzicht van de wijzigingen kunt u raadplegen op de website van de gemeente Leek: http://www.Leek.nl onder Inwoners → Bouwen en Wonen → bestemmingsplannen → Bestemmingsplan buitengebied.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben op 27 april 2010 (ontvangen langs digitale weg op 27 april 2010) aangegeven de volgende planonderdelen in strijd te achten met het provinciale ruimtelijke beleid en aan de gemeenteraad de aanwijzing gegeven dat de volgende onderdelen van de regels van het bestemmingsplan ‘ Buitengebied Leek’ geen deel blijven uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan:

  • 1. artikel 3.4.1, onder a (Agrarisch);

  • 2. artikel 32 (Wonen), alsmede de bestemmingsvlakken ‘Wonen’ op de bij het plan behorende verbeelding;

  • 3. de artikelen 12.4.1 onder b1 (Bedrijf), 13.4.1 onder a1 (Bedrijf-Garage), 15.4.1 onder b1 (Bedrijf-Opslag), 17.4,1 onder al (Detailhandel), 18.4.1 onder al (Detailhandel-Tuincentrum) en 19.4.1 onder al (Horeca) alle voor zover voor singelgebied is bepaald ‘...niet meer mag bedragen dan 50% van het bebouwde bedrijfsoppervlak, indien het perceel is gelegen tussen besloten houtwallen en...’

  • 4. de artikelen 4.8.2 (Agrarisch-Agrarisch bedrijf 1), 5.8.2 (Agrarisch-Agrarisch bedrijf 2), (Agrarisch-Agrarisch bedrijf 3), 7.8.2 (Agrarisch-Agrarisch bedrijf 4), 8.7.2 (Agrarisch-Fruitteelt), 9.8.2 (Agrarisch-Kwekerij), 10.7.2 (Agrarisch-Paardenhouderij), 12.6.2 (Bedrijf), 13.5.2 (Bedrijf-Garage), 15.6.2 (Bedrijf-Opslag), 17.5.2 (Detailhandel), 18.5.2 (Detailhandel-Tuincentrum), 19.5.2 (Horeca), 20.5.2 (Maatschappelijk), alle onder b.

Het bestemmingsplan inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken en het aanwijzingsbesluit liggen vanaf 7 mei 2010 tot en met 17 juni 2010 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Tolberterstraat 66 te Leek. Het bestemmingsplan en het aanwijzingsbesluit zijn digitaal te raadplegen op de website http://www.Leek.nl onder Inwoners → Bouwen en Wonen → bestemmingsplannen → Bestemmingsplan buitengebied. De interactieve verbeelding van het bestemmingsplan is raadpleegbaar op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0022.BPBG09BEHE1-VA01

Het aanwijzingsbesluit is eveneens raadpleegbaar op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9920.RA0022buitengebied-0001 (tabblad ‘algemene regels overheden’)

De bronbestanden van het bestemmingsplan worden beschikbaar gesteld via:

http://gatekeeper.leek.nl/leek/plannen/NL.IMRO.0022.PBG09BEHE1-/NL.IMRO.0022.PBG09BEHE1-VA01/

Beroep

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit en/of het aanwijzingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Leek bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn, met uitzondering van de gedeelten waarop de aanwijzing betrekking heeft.

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen beroep wordt ingestelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Naar boven