stcrt-2010-6847-001.png Bestemmingsplan Oudenoord 275 en aanverwante vergunningen (plangebied begrensd door de Oudenoord, de Otterstraat en de Westerdijk)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 6 mei 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • a. het op 29 april 2010 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Oudenoord 275 en het daarbij behorende vaststellingsbesluit.

    Binnen het plangebied wordt het mogelijk gemaakt dat er een nieuw gebouw wordt gebouwd, bestaande uit een plintgebouw van 5 bouwlagen, een binnentuin en een woontoren van 13 lagen. In de onderbouw worden, naast woningen, commerciële functies in de plint en in de punt van de onderbouw mogelijk gemaakt. Ook zal de bestaande ondergrondse parkeergarage worden uitgebreid.

  • b. het door het college vastgestelde besluit tot vaststelling van een hogere waarde (‘ontheffing’) als bedoeld in hoofdstuk VI de Wet geluidhinder.

  • c. de door het college verleende reguliere bouwvergunning voor het oprichten van een woongebouw met 220 woningen, commerciële ruimten en een parkeergarage (BV20908649).

  • d. de door het college verleende sloopvergunning voor het slopen van een kantoorgebouw (exclusief de kelder) (BV20908377).

  • e. de door het college verleende velvergunning voor het vellen van 2 bomen (SW09.071.817).

  • f. de door het college verleende uitwegvergunning aan de zijde Westerdijk voor de geprojecteerde parkeergarage (Sw 09084856).

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de aanverwante vergunningen liggen met ingang van 6 mei 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 16 juni 2010, ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht (geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.)

Informatiecentrum Gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht (geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur (donderdag tot 21.00 uur) en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur)

Wijkservicecentrum Noordwest

Amsterdamsestraatweg 283, Utrecht (geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Het bestemmingsplan en de vergunningen zijn ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen. Let op: niet alle bijlagen zijn op internet te zien.

Gecoördineerde besluitvorming

Het besluit is voorbereid met toepassing van de coördinatieregeling (artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening). Vanwege deze gecoördineerde voorbereiding kunnen de onderstaande rechtsmiddelen worden aangewend.

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn van 6 weken begint te lopen met ingang van de dag nadat de stukken ter inzage worden gelegd, dat wil zeggen daags na deze publicatie. Belanghebbenden, voorzover zij tijdig zienswijzen over het betreffende onderdeel hebben ingediend, danwel aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, kunnen binnen 6 weken na terinzagelegging van de besluiten schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ‘voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven