stcrt-2010-6820-001.png Ontwerpbestemmingsplan Zwembad De Krommerijn

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 6 mei 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan Zwembad De Krommerijn.

Het plangebied is gelegen tussen de Weg tot de Wetenschap (aan de west- en noordkant), de Weg naar Rhijnauwen (aan de zuidkant) en de A27 (aan de oostkant) en omvat het huidige terrein van zwembad De Krommerijn, inclusief het parkeerterrein aan de Weg naar Rhijnauwen, de bestaande woning en een deel van die weg (tussen het zwembadterrein en het parkeerterrein).

In een bestemmingsplan wordt aangegeven waarvoor grond mag worden gebruikt, bijvoorbeeld voor woningen, winkels, horeca, groen of een weg. Tevens wordt aangegeven wat er mag worden gebouwd. Voor de huidige locatie van Zwembad De Krommerijn is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk omdat de vernieuwing van het zwembad en het toevoegen van enkele additionele functies niet passen binnen het vigerende bestemmingsplan.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, dat bestaat uit de toelichting, de planregels en de bijbehorende verbeelding (plankaart), met ingang van 6 mei 2010 tot en met 16 juni 2010 inzien bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht, Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00–13.00 uur;

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling, Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht, geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur;

Digitaal is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen op: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Deze rapporten kunt u wel downloaden van de gemeentelijke website.

Gedurende de bovengenoemde termijn van inzage kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij:

Gemeente Utrecht

StadsOntwikkeling, Sector Ontwikkeling

t.a.v. K. Ulrich

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Zwembad De Krommerijn’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-286 0281 een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven