stcrt-2010-6769-001.png Vaststelling bestemmingsplan Warande van de gemeente Beverwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 maart 2010 heeft besloten om het bestemmingsplan Warande (gewijzigd) vast te stellen.

De wijzigingen hebben betrekking op de externe veiligheid, die gunstiger uitvalt dan wat eerder werd aangenomen. In verband daarmee is paragraaf 3.3. van het bestemmingsplan aangepast. Tevens is de waterparagraaf aangepast op verzoek van het Hoogheemraadschap. In deze paragraaf wordt nu al aandacht besteed aan het nieuwe waterbeleid dat vanaf 2010 zal gaan gelden. Daarnaast is meer aandacht besteed aan de watercompensatie bij een grotere toename van verharding. Ook in het overzicht zienswijzen en in de staat van wijzigingen is terug te vinden op welke onderdelen de wijzigingen betrekking hebben.

Het plangebied betreft het gebied dat is gelegen tussen de nieuwe (toekomstige) Woonwijk Westelijk Beverwijk, de Plantage (de Plantage zelf valt er buiten), de Warande, de Zonnebloemlaan, de Noorderwijkweg, het Westerhoutplein en de Zeestraat.

Het bestemmingsplan regelt het gebruik van gronden en gebouwen en geeft aan wat de bebouwingsmogelijkheden zijn. Het nieuwe bestemmingsplan is gebaseerd op de huidige, gerealiseerde situatie. Voor de woningen die gebouwd zijn, is een nieuw bestemmingsplan van belang, omdat bij verbouwingen of uitbreidingen van een woning of het bouwen van een schuur, garage of schutting getoetst moet worden aan een bestemmingsplan dat recht doet aan de verwezenlijkte, stedenbouwkundige kwaliteiten van de wijk.

Ten behoeve van het plangebied is onderzoek gedaan naar relevante aspecten waaronder de waterhuishouding, archeologie, bodemgesteldheid, geluid, luchtkwaliteit, externe veiligheid, waarvan de resultaten en bevindingen in het plan zijn opgenomen. Aangezien het plan conserverend van karakter is, konden diverse onderzoeken beperkt blijven.

Vanaf vrijdag 7 mei 2010 liggen het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijlagen (overzicht zienswijzen en staat van wijzigingen en deze advertentietekst) ter inzage gedurende 6 weken.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode op werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadskantoor van Beverwijk, Pres. Kennedyplein 1.

Het Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan (vaststellingsbesluit) kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, door

  • degenen die zienswijzen hebben ingebracht én belanghebbenden zijn;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Ook tegen de wijzigingen die in het plan zijn aangebracht kan beroep worden ingesteld.

Beroep kan alleen worden ingesteld in de periode waarin de stukken gedurende genoemde 6 weken terinzageliggen.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt van de zijde van genoemde Afdeling bestuursrechtspraak een griffierecht in rekening gebracht van € 150,– voor natuurlijke personen en € 298,– voor rechtspersonen, zoals verenigingen. (Zie www.raadvanstate.nl ).

U stelt beroep in door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit van het bestuursorgaan met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, postcode 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het vaststellingsbesluit van dit bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd van € 150,– voor natuurlijke personen en € 298,– voor rechtspersonen.

NB. Het bestemmingsplan met bijlagen is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek ‘over Beverwijk’ en dan onder vastgestelde plannen. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl . Op termijn worden alle plannen daar geplaatst. Een digitaal plan ziet er anders uit dan een analoge (papieren) versie. In geval van verschillen in betekenis is in dit geval de papieren versie doorslaggevend.

Beverwijk, 4 mei 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven