stcrt-2010-6759-001.png Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Chemieweg’

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Chemieweg’ met ingang van 7 mei 2010 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Met de omlegging van de N201 krijgt de N201 twee aansluitingen op Uithoorn, via de Zijdelweg en de Amsterdamseweg. Na aanleg van de aansluiting van de Amsterdamseweg op de nieuwe N201 is er geen doorgaand autoverkeer meer mogelijk op de route van Hollandse Dijk – Randweg-Oost. Om het verkeer vanaf de Amsteldijk-Zuid zonder vertraging naar de nieuwe N201 te leiden wordt de Chemieweg verlengd en aangesloten op de Hollandse Dijk. Verkeer vanaf de Amsteldijk-Zuid kan dan afslaan naar de Hollandse Dijk en vervolgens via de verlengde Chemieweg en de Amsterdamseweg naar de N201 rijden. Deze maatregel voorkomt ongewenste verkeerstoename over de wegen langs de Amstel.

De verlenging past niet binnen het vigerende bestemmingsplan. Om de verlenging van de Chemieweg mogelijk te maken, is een bestemmingsplanprocedure opgestart.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Chemieweg’ ligt van 7 mei 2010 tot en met 17 juni 2010 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.uithoorn.nl.

Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Chemieweg’ kenbaar maken aan de gemeenteraad, postbus 8, 1420 AA Uithoorn.

De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 5 mei 2010

Naar boven