Kennisgeving ontwerp exploitatieplan Waterdunen

Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland maken bekend dat zij op 27 april 2010 het ontwerpexploitatieplan bij het ontwerpinpassingsplan hebben vastgesteld.

Ontwerp exploitatieplan

Waterdunen is een gebiedsgericht project ten westen van Breskens, waarin Stichting Het Zeeuwse Landschap, Molecaten, de gemeente Sluis, het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen en de Provincie Zeeland samen optrekken. De kustversterking als onderdeel van Zwakke Schakels wordt hier gecombineerd met een grootschalige recreatie- en natuurontwikkeling. Het provinciaal inpassingsplan Waterdunen zal hiervoor het planologische kader vormen.

Met het project wordt substantieel bijgedragen aan de met het gebiedsplan Natuurlijk Vitaal en in het Omgevingsplan nagestreefde doelen op het gebied van de sociaal-economische vitaliteit van de regio, kustversterking, kwaliteitsverbetering in de verblijfsrecreatie en natuurherstel.

Het exploitatieplan is een nieuw instrument uit de Wet op de ruimtelijke ordening, primair gericht op kostenverhaal in het kader van grondexploitatie. Een exploitatieplan dient opgesteld te worden, wanneer de overheid bij vaststelling van een bestemmingsplan of inpassingsplan niet beschikt over de eigendom van alle percelen in het plangebied en (nog) niet met alle eigenaren een overeenkomst heeft gesloten over de grondexploitatie. Op basis van een exploitatieplan kunnen de kosten van investeringen in de publieke ruimte, zoals de kosten van de aan te leggen recreatienatuur, (deels) verhaald worden op de private partijen, die profijt hebben van die investeringen.

Terinzagelegging

Het ontwerpexploitatieplan Waterdunen ligt gedurende zes weken, vanaf 6 mei tot en met 16 juni 2010 ter inzage. De stukken kunt u inzien bij:

  • Provincie Zeeland, Directie Ruimte, Milieu en Water, Groenewoud 1 te Middelburg, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur;

  • Gemeente Sluis, Nieuwstraat 22 te Oostburg, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30–13.00 uur en op woensdag van 8.30–16.00 uur.

Het ontwerpexploitatieplan is tevens digitaal te raadplegen via de website van het project Waterdunen www.waterdunen.com. Wanneer u de stukken buiten openingsuren wilt inzien of wanneer u een kopie van de stukken wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met mw. ir. E.A. Dekker, telefoonnummer 0118-631922.

Indienen zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpexploitatieplan bij Provinciale Staten indienen.

Het postadres voor de zienswijzen is Directie RMW, Postbus 165, 4330 AD Middelburg. In plaats van toezending per brief kunt u gedurende de hierboven genoemde termijn van 6 weken uw opmerkingen ook langs elektronische weg insturen door het formulier op de website www.waterdunen.com in te vullen en te versturen. Indien u mondeling een zienswijze wenst in te dienen, kunt u contact opnemen met mw. Dekker (0118-631922).

Bij het indienen van inspraakreacties kunt u vragen om vertrouwelijke behandeling van uw persoonlijke gegevens.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen zullen (anoniem) worden gebundeld in een Nota van Beantwoording. Provinciale Staten van Zeeland nemen de zienswijzen in overweging bij het vaststellen van het definitieve exploitatieplan.

Naar boven