stcrt-2010-6700-001.png Onherroepelijke ‘Partiële herziening en Herziening bestemmingsplan Aduard’

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro bekend dat de ‘Partiële herziening en Herziening bestemmingsplan Aduard’ op 22 april 2010 onherroepelijk is geworden. Het bestemmingsplan werd op 1 maart 2010 vastgesteld door de gemeenteraad.

Het bestemmingsplan bestaat uit twee delen:

Deel 1: Partiële herziening bestemmingsplan Aduard

In de ‘Partiële herziening bestemmingsplan Aduard’ zijn enkele voorschriften uit het bestaande bestemmingsplan Aduard aangepast. Het gaat hierbij om de voorschriften waarin een regeling is opgenomen voor bouwwerken, geen bouwwerken zijnde, waardoor reclamemasten hoger dan 6 meter opgericht kunnen worden. Deze voorschriften zijn bij de vaststelling van het bestemmingsplan Aduard niet goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. In de partiële herziening is in de voorschriften bepaald dat de bouwhoogte van reclamemasten niet meer dan 6 meter mag bedragen.

Deel 2: Herziening bestemmingsplan Aduard

In de ‘Herziening bestemmingsplan Aduard’ zijn enkele delen van de plankaart uit het bestaande bestemmingsplan Aduard opnieuw opgesteld. Het gaat hierbij om het gedeelte van het plangebied dat valt binnen de zone van het industrieterrein Van Starkenborghkanaal en om een onterechte aanduiding ‘archeologisch monument’ op de plankaart. Deze delen van de plankaart zijn bij de vaststelling van het bestemmingsplan Aduard niet goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. In de herziening is de geluidszone-industrie en de bestemmingen die binnen deze zone vallen op de plankaart opgenomen. Daarnaast is het archeologisch monument correct aangeduid.

Bestemmingsplan inzien

U kunt de ‘Partiële herziening en Herziening bestemmingsplan Aduard’ inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Leewering – Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening: (0594) 50 87 23.

Zuidhorn, 4 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn.

Naar boven