Regeling tot wijziging van de Waterregeling in verband met een correctie van de meldingsplicht

26 april 2010

Nr. CEND/HDJZ-2010/384 sector WAT

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op de artikelen 6.18, tweede lid, en 6.19 van het Waterbesluit;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 6.17, eerste lid, van de Waterregeling wordt ‘minder dan 5000 m3 water per uur’ vervangen door ‘meer dan 5000 m3 water per uur’ en wordt ‘minder dan 100 m3 water per uur’ vervangen door: meer dan 100 m3 water per uur.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

TOELICHTING

De onderhavige wijziging van de Waterregeling bevat een correctie van een redactionele fout in artikel 6.17, eerste lid, van die regeling. Doel van dat artikel is dat het brengen in of onttrekken van grote hoeveelheden water aan rijkswateren, dat niet vergunningplichtig is ingevolge artikel 6.16 van de Waterregeling1, omdat de stroomsnelheid minder is dan 0,3 m/s, wél gemeld wordt. Abusievelijk is door een verkeerde redactie, als gevolg van het gebruik van de term ‘minder’ in artikel 6.17, eerste lid, het tegendeel bereikt. Daardoor dient momenteel enkel te worden gemeld bij hoeveelheden van minder dan 5000 m3 water per uur (inbreng), respectievelijk minder dan 100 m3 per uur (onttrekking), terwijl beoogd was een melding bij hoeveelheden die meer omvatten. De voorliggende wijziging herstelt dit. De wijziging leidt niet tot andere dan de beoogde en reeds in het kader van de Waterwet geïnventariseerde gevolgen voor milieu, bedrijven en burgers. Gezien de aard van de voorliggende wijziging (reparatie) wordt in casu niet de systematiek van de vaste verandermomenten gevolgd.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.


XNoot
1

(in samenhang met artikel 6.17 van het Waterbesluit en artikel 6.5 van de Waterwet)

Naar boven