stcrt-2010-6593-001.png Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Nieuwe Park Wonen

Burgemeester en Wethouders van Gouda maken op grond van artikel 3.8, lid 1 Wro bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan Nieuwe Park Wonen terinzageleggen. Het plangebied heeft betrekking op de buurt Nieuwe Park met uitzondering van de bedrijfslocaties ten westen van de H.J. Nederhorststraat. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door het spoor, aan de oostzijde door de Spoorstraat en de Kattensingelgracht, aan de westzijde door de H.J. Nederhorststraat/Nieuwe Parkerf en aan de zuidzijde door de Nieuwe Gouwe.

In het plangebied bevinden zich de ontwikkellocaties het Rode Dorp (tussen de Parkstraat, de Kanaalstraat, de Majoor Fransstraat en de F. Huijckstraat) en de Drie Notenboomen (op de hoek van de Nieuwe Gouwe Oostzijde en de Kattensingel). In het ontwerpbestemmingsplan is tevens een regeling opgenomen die de nieuwe vestiging van functies voor verminderd zelfredzame groepen binnen 200 m van het spoor moet beperken, dit in verband met het vervoer van gevaarlijk stoffen over het spoor.

Het ontwerpbestemmingsplan Nieuwe Park Wonen ligt van 29 april 2010 tot en met 9 juni 2010 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingsuren bij de Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Gouda, www.gouda.nl/bestemmingsplannen.

Op 25 mei 2010 wordt van 19.00 uur tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. Deze bijeenkomst vindt plaats op de Antwerpseweg 5. Tijdens deze bijeenkomst kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien en vragen stellen over de inhoud van het plan.

Gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging is het voor eenieder mogelijk om (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen in te dienen omtrent het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u verzenden aan de gemeenteraad, ter attentie van de afdeling Gebiedsontwikkeling, postbus 1086, 2800 BB Gouda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via de heer D. Wissel, telefoonnummer: 0182-588626.

Gouda, 28 april 2009

Naar boven