stcrt-2010-6590-001.png Vaststelling bestemmingsplan Dwarsried 2009

Burgemeester en wethouders van Kollumerland c.a. maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 22 april 2010 heeft besloten:

  • het Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Dwarsried 2009 ongewijzigd vast te stellen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het watersportgebonden bedrijventerrein Dwarsried dat is gelegen in het noordoostelijk gedeelte van Kollum. Het voorliggende plan voorziet in een herziening van het vigerende bestemmingsplan dat op 22 maart 2007 is vastgesteld door de gemeenteraad. De herziening van het bestemmingsplan is opgesteld om een nieuwe inrichting van het bedrijventerrein mogelijk te maken. De inhoud van onderhavige herziening is grotendeels gelijk aan het vigerende bestemmingsplan.

Beeldkwaliteitplan

Uit oogpunt van het realiseren van een goede ruimtelijke kwaliteit en een aantrekkelijk bedrijventerrein is in het bestemmingsplan een paragraaf Beeldkwaliteit opgenomen. In deze paragraaf wordt het welstandsbeleid in de zin van artikel 12a van de Woningwet geformuleerd en zijn richtlijnen voor de welstandstoetsing opgenomen. De beeldkwaliteitparagraaf is een aanvulling op het beleid dat is geformuleerd in de welstandsnota. De beeldkwaliteitparagraaf vormt een onderdeel van de plantoelichting, maar is afzonderlijk door de gemeenteraad vastgesteld als het Beeldkwaliteitplan bij de Uitbreiding Dwarsried te Kollum.

Het besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 29 april gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis aan de Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum. Het besluit is tevens in te zien op de website van de Gemeente Kollumerland c.a. www.kollumerland.nl.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent de ontwerpplannen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen in de bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Kollum, 28 april 2010

Burgemeester en wethouders van Kollumerland c.a.

Naar boven