stcrt-2010-6576-001.png Ontwerpbestemmingsplan Zuidwest, ex. artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening,

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 29 april 2010 voor een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan Zuidwest voor eenieder ter inzage ligt.

Inhoud

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Zuidwest omvat het zuidwestelijk deel van de bebouwde kom van Heiloo. Het betreffende gebied wordt in het noorden begrensd door de Zeeweg, in het oosten door de spoorlijn en ten dele door de Westerweg, in het zuiden door de Vennewatersweg en in het westen door de Zuiderneg en het Malevoort. Met het ontwerpbestemmingsplan Zuidwest worden (delen van) zeven bestemmingsplannen geactualiseerd. Het nieuwe bestemmingsplan is conserverend van aard, wat inhoudt dat de bestaande situatie of wat al is vergund, als uitgangspunt is genomen bij het bestemmen.

De bestemming ‘Wonen’ is de meest voorkomende bestemming in het plangebied. De bebouwing aan de Westerweg is voor het grootste gedeelte ondergebracht in de bestemming ‘Gemengd’, waarbinnen meer mogelijk is dan wonen alleen. De voortuinen zijn veelal bestemd als ‘Tuin’. Op het overige deel van de erven kunnen binnen de bestemming ‘Wonen’ of ‘Gemengd’ aan- en uitbouwen en bijgebouwen worden gebouwd. Overige functies in het plangebied zijn onder andere de bestemming ‘Maatschappelijk’, ‘Centrum’, ‘Sport’ en ‘Bedrijf’. De ruimtelijke ontwikkelingen, waaronder de zogeheten locatie ‘Monique/Overkerck’, zijn op de verbeelding ingetekend. Voorts zijn de reeds bestaande projecten, waaronder zogeheten locaties ‘Hoog en Laag’ en ‘De Stolp’, aan de westzijde van het stationsgebied op de verbeelding ingetekend. Verder is het reeds grotendeels gerealiseerde nieuwbouwproject ‘het Zeskant’ en de modernisering van het wijkwinkelcentrum ‘het Hoekstuk’ in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 29 april 2010 gedurende zes weken voor eenieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website www.heiloo.nl , bij ‘Plannen en projecten’ onder ‘Actueel’;

  • bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan in de genoemde periode eveneens ter inzage in de leeszaal van de bibliotheek Heiloo, Westerweg 250, geopend dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 20.30 uur, woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Zuidwest'. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, telefoonnummer 072-535 67 49.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Heiloo, 28 april 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo.

Naar boven