stcrt-2010-6560-001.png Voorbereidingsbesluit perceel sectie L, nr. 235 aan de Kerkweg 8 in Acquoy

De gemeenteraad heeft op 27 april 2010 besloten om voor het perceel sectie L, nr. 235 aan de Kerkweg 8 in Acquoy een voorbereidingsbesluit vast te stellen. Dit voorbereidingsbesluit treedt op 30 april 2010 in werking.

Het besluit met de daarbij behorende tekening ligt vanaf deze datum bij de vakbalie bouwen en wonen in het gemeentehuis in Geldermalsen ter inzage.

Toelichting

Voor het betreffende perceel geldt op grond van het geldende bestemmingsplan voor het buitengebied een agrarische bestemming op grond waarvan op dit perceel kan worden gebouwd. De bouwvergunningen voor de bouw van een paardenbedrijf op dit perceel zijn inmiddels ingetrokken. Er is een herziening van het bestemmingsplan voor het buitengebied in voorbereiding waarbij op grond van cultuurhistorische overwegingen (nabijheid van de Nieuwe Hollandse Waterlinie) aan dit perceel een agrarische bestemming zonder bouwmogelijkheid zal worden gegeven. Deze herziening zal in de tweede helft van 2010 in ontwerp ter inzage worden gelegd. Om te voorkomen dat alsnog van de bestaande bouwmogelijkheid gebruik wordt gemaakt heeft de gemeenteraad besloten voor dit perceel een voorbereidingsbesluit vast te stellen.

Geldermalsen, 29 april 2010

Naar boven