stcrt-2010-6507-001.png Bestemmingsplan ‘Landgoed Ruyssengoet’

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 24 september 2009 het bestemmingsplan ‘Landgoed Ruyssengoet’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het agrarisch bedrijf Bosweg 7 en 9 te Voorst en de bijbehorende gronden en is gericht op de omzetting daarvan in een landgoed. Dat behelst o.a. de aanleg van 25 ha. nieuwe natuur, recreatieve infrastructuur, realisering van 4 grondgebonden wooneenheden in de bestaande boerderij, 4 grondgebonden wooneenheden in een nieuw woongebouw en 3 vrijstaande landhuizen ten oosten van het voormalig agrarisch erf.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Landgoed Ruyssengoet’ ligt van 29 april 2010 tot en met 9 juni 2010 voor iedereen ter inzage. Tijdens de openingstijden kan het besluit en het vastgestelde plan worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen. De stukken kunnen ook worden ingezien op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen, Bestemmingsplannen’.

Beroep

Tijdens de periode van de terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 10 juni 2010, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven