stcrt-2010-6458-001.png Gedeeltelijke intrekking reactieve aanwijzing bestemmingsplan Buitengebied

Op 12 januari 2010 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een aanwijzing ex. Artikel 3:8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening gegeven op het door onze gemeenteraad op 8 december 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied’.

Op 27 januari 2009 is bekend gemaakt dat de raad van de gemeente Cranendonck op 8 december het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ heeft vastgesteld. Wij hebben het aanwijzingsbesluit op 10 februari 2010 bekendgemaakt. De consequentie van de aanwijzing is dat het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied’ niet in stand bleef voor de onderdelen die zijn opgenomen in het aanwijzingsbesluit. Tegen het aanwijzingsbesluit bestond voor belanghebbenden de mogelijkheid om beroep in te stellen.

Gedeputeerde Staten hebben op 30 maart 2010 besloten hun aanwijzingsbesluit van 12 januari 2010 gedeeltelijk in te trekken. De intrekking heeft betrekking op het navolgende perceel:

  • Bosch 74, Budel

Nu Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 30 maart 2010 hun aanwijzing gedeeltelijk hebben ingetrokken betekent dit dat de vaststelling van het bestemmingsplan voor dit onderdeel alsnog in stand is gebleven. Conform artikel 3:8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening maken wij dit bekend.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken waaronder de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit van de provincie Noord-Brabant ligt vanaf 22 april 2010 voor de termijn van zes weken ter inzage in het gemeentehuis en kunnen geraadpleegd worden via de gemeentelijke website: http://cranendonck.nl → bestemmingsplannen → digitale bestemmingsplannen → bestemmingsplan buitengebied.

Het gemeentehuis is gevestigd aan Capucijnerplein 1 te Budel en is geopend op werkdagen van 9.00–12.30 uur en op maandagmiddag van 12.30 tot 19.00 uur. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met meevrouw M.D.H. Janssen van de afdeling ruimte, via telefoonnummer 0495-431 246.

Tijdens bovengenoemde inzage termijn van 6 weken kan een beroepschrift ingediend worden tegen het, door de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit, vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • Degene die met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend.

  • Een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

  • Een belanghebbende die beroep in wil stellen tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad bij de vaststelling zijn aangebracht.

Volledigheidshalve wordt gemeld dat het instellen van beroep alleen mogelijk is voor wat betreft het adres die in de gedeeltelijke intrekking van de aanwijzing wordt genoemd, te weten Bosch 74.

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het besluit tot vaststelling voor wat betreft het adres die in de gedeeltelijke intrekking van de aanwijzing is genoemd, treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Volledigheidshalve wordt gemeld dat aan het indienen van beroep, evenals aan het aanvragen van een voorlopige voorziening griffierechten zijn verbonden, welke bij de indiener in rekening zullen worden gebracht door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven