stcrt-2010-6450-001.png Ontwerpbestemmingsplan ter inzage ‘Herziening bestemmingsplan Vathorst, cluster De Bron’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, van 29 april t/m 9 juni 2010 het ontwerp ‘Herziening bestemmingsplan Vathorst, cluster De Bron’ voor eenieder ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het gebied De Bron in Vathorst is een woongebied met in het centrum een waterbassin. Aan de noordoostzijde van dit waterbassin, en gedeeltelijk op een eiland in het water, wordt een cluster gebouwd ten behoeve van twee basisscholen, een sportzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Daarnaast biedt het cluster plaats aan enkele maatschappelijke voorzieningen. De ‘Herziening bestemmingsplan Vathorst, cluster De Bron’ maakt de bouw van dit cluster mogelijk. Het plangebied van dit bestemmingsplan beperkt zich tot de locatie van het cluster.

Procedure

Van 29 april tot en met 9 juni 2010 ligt het ontwerp ‘Herziening bestemmingsplan Vathorst, cluster De Bron’ ter inzage in het Stadsinformatiecentrum De Observant aan het Stadhuisplein 7 (openingstijden: werkdagen van 09.00–17.00 uur en op zaterdag van 09.00–12.00 uur). Gedurende deze periode kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u op dinsdag, woensdag of donderdag telefonisch contact opnemen met mevr. N.J.M. Ludeking via telefoonnummer 033-469 4587.

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal geraadpleegd worden via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’, en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied Vathorst) of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

Naar boven